De eerste stap in de behandeling is om helder te krijgen wat er aan de hand is. Dit gebeurt middels een intakegesprek. Tijdens dat gesprek kijken we op verschillende niveaus naar jouw leven. Zo vorm ik een beeld van jouw huidige situatie en de klachten en problemen die je hebt. Voor jou is de intake een gelegenheid om te voelen of er een “klik” is met mij als therapeut.
Daarna volgt eventueel de behandeling, die voornamelijk zal bestaan uit gesprekken. Tijdens deze gesprekken ligt de focus op het heden; het verleden komt alleen aan bod voor zover het invloed heeft de problemen waarvoor je gekomen bent.
Ik maak gebruik van diverse therapeutische methoden, waaronder oplossingsgerichte therapie, cognitieve gedragstherapie, focussen en EMDR. Daarnaast kunnen lichaamswerk en meditatietechnieken een aanvulling vormen op de behandeling. Ik zal deze behandelvormen afstemmen op jouw persoonlijke situatie.
Indien gewenst kunnen consulten online plaatsvinden.
Kwaliteitsstatuut
Sinds 2017 wordt van alle GGZ-professionals verwacht een kwaliteitsstatuut te hanteren. Het kwaliteitsstatuut beschrijft het zorgproces voor de cliënt. Ook de verantwoordelijkheden, taken en bevoegdheden van de betrokken zorgverlener worden in het kwaliteitsstatuut vastgelegd. Je kan mijn kwaliteitsstatuut hier vinden.
Privacy
Aangezien we met medische gegevens werken, is je privacy voor ons belangrijk. In onze privacyverklaring kan je lezen welke persoonsgegevens wij verwerken en waarvoor. Verder staat in de privacyverklaring vermeld welke rechten je hebt. Mocht je vragen hierover hebben, dan kan je contact opnemen met Alex van Capelle via alex@praktijkprabhu.nl.
Ontevreden?
Hoewel ik mijn werk zo zorgvuldig mogelijk tracht te doen, kan het voorkomen dat je ontevreden bent. Binnen Praktijk Prabhu wordt er gewerkt volgens de beroepsethische regels van het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP). Sleutelwoorden hierin zijn: openheid, integriteit en respect. Als je ontevreden bent, dan zou ik je willen vragen dit met mij te bespreken. Komen we er samen niet uit, dan kan je contact opnemen met je huisarts voor een doorverwijzing naar een andere psycholoog. Als je een klacht wil indienen, dan kan dit bij het NIP. Klik om naar de klachtenprocedure te gaan.